voetbalzone

Paris Saint-Germain verkoopt Marco Verratti: deal zo goed als rond

Jeroen van Poppel26 jul 2023, 20:58
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:03
Advertentie

Marco Verratti wordt de volgende grote naam die naar Saudi-Arabië trekt, zo meldt Fabrizio Romano. Paris Saint-Germain en de dertigjarige Italiaan staan op het punt om een zeer verrassende transfer naar Al-Hilal af te ronden. PSG wil dertig miljoen euro hebben hebben voor Verratti, die voor drie seizoenen kan tekenen. "Here we go soon", aldus Romano op Twitter.

Het regent grote aankopen in Saudi-Arabië. Woensdag rondde Al-Hilal de komst af van Malcom, die voor liefst zestig miljoen euro overkomt van Zenit Sint-Petersburg. Ook Rúben Neves (voor 55 miljoen euro van Wolverhampton Wanderers), Sergej Milinkovic-Savic (voor 40 miljoen euro van Lazio) en Kalidou Koulibaly (voor 23 miljoen euro van Chelsea) zijn voor veel geld binnengehaald deze zomer.

Al-Hilal doet er alles aan om ook Kylian Mbappé weg te halen bij PSG, maar de aanvaller heeft voorlopig geen oren naar het grote geld uit het Midden-Oosten. Al-Hilal bracht een bod uit van 300 miljoen euro op Mbappé, dat direct geaccepteerd werd door PSG. Woensdag stuurden de Saudi's een zware delegatie naar Parijs om te praten met Mbappé. De superster weigerde echter om in onderhandeling te gaan met Al-Hilal, ondanks een contractvoorstel van 200 miljoen euro netto per jaar. PSG is ervan overtuigd dat Mbappé een overeenkomst heeft om over een jaar transfervrij naar Real Madrid te gaan.

Voor Verratti komt na elf seizoenen een eind aan zijn tijd bij PSG. De middenvelder werd in 2012 voor twaalf miljoen euro weggehaald bij Pescara en maakte een stormachtige ontwikkeling door. Hij gold jarenlang als een van de sterspelers van de Parijse grootmacht. Het grote doel, het winnen van de Champions League, werd nooit behaald, maar Verratti werd met PSG wel negen keer landskampioen en pakte zes keer zowel de Coupe de France als de Coupe de la Ligue. De 55-voudig international kwam tot 416 duels voor PSG (11 goals en 61 assists).

Bezig met laden …