voetbalzone

Paris Saint-Germain wil Xavi Simons voor zes miljoen euro definitief terughalen

Jeroen van Poppel22 jun 2023, 06:45
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2023, 06:45
Advertentie

Paris Saint-Germain gaat vol voor een terugkeer van Xavi Simons, zo verzekert Fabrizio Romano. De Franse grootmacht wil de clausule in het contract van de twintigjarige PSV'er, ter waarde van slechts zes miljoen euro, activeren. Daarvoor ligt de bal volledig bij Simons: de aanvallende middenvelder zal met garanties eerst overtuigd moeten worden van het sportieve project.

PSG mag Simons niet direct verhuren of verkopen, dus de club moet de spelmaker minimaal een half jaar in de selectie opnemen, indien een overname kan worden afgerond. PSV heeft door de clausule die vorig jaar in het contract van de transfervrij overgenomen Simons werd opgenomen geen zeggenschap: als Simons wil, dan hoeft PSG slechts zes miljoen euro te betalen. Die som geldt alleen van 1 juli tot en met 31 juli 2023. Daarna wordt het bedrag weer hoger, tot maximaal twaalf miljoen euro. Dit fluctueert per tijdvak, zo bevestigde Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad eerder op de woensdagavond.

"Natuurlijk gaat PSG proberen om de terugkoopclausule voor Xavi Simons te activeren", schrijft Romano. "Die bedraagt slechts zes miljoen euro, zoals eerder vandaag onthuld. PSG zou gek zijn om die optie niet te lichten." De macht ligt echter niet bij de Parijzenaren. "Het is de speler en alleen de speler die kan beslissen over zijn toekomst. Het zal afhangen van garanties en het project."

PSV doet er alles aan om het contract van Simons, dat doorloopt tot medio 2027, op te waarderen. In dat geval zal de PSG-clausule uit de verbintenis verdwijnen. Volgens Elfrink is er in Eindhoven vertrouwen dat Simons zal blijven en verlengen. Maandag voerde PSV daarover nog een gesprek met Simons en zijn zaakwaarnemer Darren Dein. Manchester United, Arsenal, Brighton, & Hove Albion, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund en RB Leipzig hebben al naar Simons geïnformeerd.

Bezig met laden …