Paris Saint-Germain zet misstap en voelt hete adem Lyon in de nek

Bart Kruyt17 feb 2013, 21:55
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2013, 21:55

Paris Saint-Germain is voor het eerst sinds 1 december tegen een nederlaag aangelopen. De ploeg van Carlo Ancelotti ging op bezoek bij laagvlieger Sochaux verrassend met 3-2 het schip in en hierdoor is de voorsprong op Olympique Lyon nog maar drie punten. Gregory van der Wiel had een basisplaats bij PSG, maar kon een zeperd dus niet voorkomen. Ook Zlatan Ibrahimovic kon zondagavond het verschil niet maken.

/

Sochaux - Paris Saint-Germain 3-2
Wonderwel overleefde Paris Saint-Germain een stormloop in de beginfase in Stade Auguste Bonal. Het was ook niet de avond van Salvatore Sirigu, die in de eerste minuten voor gevaar zorgde voor zijn eigen doel, door te twijfelen bij een voorzet en een dramatische uittrap. Na zes minuten moest de Franse doelman voor het eerst vissen, maar de prachtige treffer van Giovanni Sio werd afgekeurd vanwege buitenspel. De bezoekers wankelden en na tien minuten rolde een inzet van Sébastian Roudet via het scheenbeen van Ryad Boudebouz net naast.

PSG wreef de slaap na een kwartier uit de ogen, maar kwam opnieuw met de schrik vrij toen de scheidsrechter een handsbal van Clément Chantôme in de zestien niet waarnam. Toch kwamen de gasten beter in hun spel en Ezequiel Lavezzi miste na een klein halfuur een grote kans, want na een combinatie met Ibrahimovic schoot hij net naast. Uit de hierop volgende hoekschop was het wel raak, want Alex knikte bekeken raak: 0-1. Sochaux kwam vijf minuten later echter weer op gelijke hoogte.

/

Roudet werd weggestuurd door Boudebouz en streepte diagonaal raak: 1-1. De thuisploeg ging met een dubbel gevoel rusten, want het had wellicht meer verdiend. Tien minuten na de pauze kwam de ploeg van Eric Hély alsnog op voorpsrong, want Sirigu blunderde bij een inzet van Sio: 2-1. Direct hierna liet PSG zich zien in de doelmond van les Lionceaux. Ibrahimovic stuitte van dichtbij op Simon Pouplin en de doelman redde ook op een knal van Van der Wiel. De rechtsback werd na een uur overigens gewisseld.

Sochaux liet zich minder vaak in aanvallend opzicht zien, maar na 62 minuten was men wel dicht bij een treffer, toen Édouard Butin een vrije trap op het houtwerk mikte. Ancelotti bracht ook Kévin Gameiro in de ploeg en de spits solliciteerde kort na zijn entree naar de gelijkmaker, maar hij prikte van dichtbij net naast. Even later knalde Javier Pastore rakelings over. Een kwartier voor tijd sloeg PSG dan alsnog toe door een eigen doelpunt van Jérôme Roussillon: 2-2. De bezoekers hoopten nog op de zege, maar Sochaux hield de drie punten in eigen huis. Na een fraaie aanval tikte Cédric Bakambu binnen: 3-2.

Girondins Bordeaux - Olympique Lyon 0-4
Het was voor het eerst sinds oktober 1977 (1-4) dat Olympique Lyon minimaal vier keer scoorde in een competitiewedstrijd in Bordeaux. De ploeg van Rémi Garde kwam met de enige kans in de eerste helft op voorsprong toen Clément Grenier na een kwartier een pass van Bafetimbi Gomis simpel afwerkte. Bordeaux was zeker niet minder, maar moest buigen voor de efficiëntie van les Gones. Gueïda Fofana knalde halverwege de tweede helft prachtig binnen en Grenier benutte even later een strafschop voor de 0-3. Alexandre Lacazette bepaalde de eindstand in de zonovergoten wijnstad en de achterstand op PSG bedraagt nu drie punten.