voetbalzone

Park kondigt in Zuid-Korea einde aan van voetbalcarrière

Erik van Dam14 mei 2014, 07:06
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2014, 07:06
Advertentie

De profcarrière van Ji-Sung Park is ten einde. De 33-jarige middenvelder heeft in zijn vaderland Zuid-Korea aangekondigd dat hij stopt met de sport, na veertien jaar als prof. Het nieuws werd al min of meer verwacht, na een seizoen waarin Park moeite had om nog volledig fit te blijven. De Aziaat denkt dat het moment nu daar is om ermee op te houden en heeft dat ook officieel naar buiten gebracht.

voetbalzone

De honderdvoudig Koreaans international deed dat in het JS Center in Seoul, het hoofdkwartier van zijn eigen stichting. Park begon zijn profcarrière veertien jaar gelden bij Kyoto Purple Sanga in Japan. Na het succesvol verlopen WK 2002 in Japan en Zuid-Korea nam Guus Hiddink de jonge middenvelder mee naar PSV. In drie jaar tijd groeide Park er uit tot een van de sterspelers.

Hij verdiende een transfer naar Manchester United en bleef zeven jaar op Old Trafford spelen. Bijna twee jaar geleden stapte hij over naar Queens Park Rangers en nadat die club degradeerde, liet Park zich verhuren aan zijn eerste Europese liefde. In het team van zijn oud-ploeggenoot Phillip Cocu kwam de Zuid-Koreaan tot 23 wedstrijden in de Eredivisie. Gaandeweg het seizoen was al duidelijk dat Park fysiek moeite had om nog te blijven doorgaan. Toen werd al gespeculeerd over een einde van zijn loopbaan.

In zijn veertienjarige profloopbaan won Park zeven landstitels, verdeeld over drie landen. Ook won hij diverse nationale bekers en in het seizoen 2007/08 de Champions League met Manchester United. In het seizoen 2004/05, waarin hij met PSV de halve finale van het miljoenenbal bereikte, werd Park verkozen tot een van de beste elf spelers in de Champions League.

Bezig met laden …