Park redt zwoegend Man Utd met twee doelpunten langs Wolves

Bart Kruyt06 nov 2010, 16:58
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2010, 16:58

Ji-Sung Park beleefde niet de beste weken van zijn loopbaan en gaf zelf eerlijk toe dat hij slecht in vorm was. Zaterdagmiddag liet hij dit echter achter zich, door twee keer te scoren in de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. Het beslissende doelpunt van de aanvaller viel pas in blessuretijd, waardoor Manchester United met de hakken over de sloot de drie punten pakte: 2-1. Ook Fulham kende succes in extremis, terwijl Everton verzuimde om de top vijf binnen te stormen. Bij Sunderland was Asamoah Gyan de grote man.

/

Manchester United – Wolverhampton W. 2-1
Voor Manchester United was het zaterdagmiddag noodzakelijk om de drie punten in eigen huis te houden tegen Wolverhampton Wanderers. De gastheren begonnen echter stroef aan het duel met de Wolves dat voor rust eenvoudig overeind bleef op Old Trafford. Het elftal van Mick McCarthy kreeg via Nenad Milijas ook de grootste kans op een voorsprong, maar de Serviër zag zijn schot geblokt worden door landgenoot Nemanja Vidic. In de slotfase van het eerste bedrijf ging het gehavende United wat meer gas geven en dat leverde zowaar wat druk op het doel van Marcus Hahnemann. De Amerikaanse doelman leek zijn goal voor rust schoon te houden, maar op aangegeven van Darren Fletcher bracht Park de thuisploeg toch op voorsprong.

Het doelpunt van de Koreaan bracht echter geen verlichting voor The Red Devils, die na rust opnieuw moeite hadden om Wolverhampton de baas te zijn. De bezoekers kwamen zelfs brutaal op gelijke hoogte via Sylvan Ebanks-Blake. De voormalig speler van United reageerde goed op een pass van Milijas en verschalkte Edwin van der Sar. Doordat de thuisploeg maar niet in zijn spel kwam, bleef de slotfase geweldig spannend met twee elftallen die vochten voor de overwinning. United leek op duur puntverlies af te stevenen, maar in de blessuretijd was het Park die United langs The Wolves schoot. Een geweldige individuele actie bekroonde de middenvelder met een prima schot in de korte hoek, waarmee de overwinning van de thuisploeg een feit was.

/

Fulham – Aston Villa 1-1
Op Craven Cottage leken de Fulham-supporters zaterdagmiddag toezien hoe Aston Villa de punten mee naar huis nam, maar in de allerlaatste seconde hield de thuisploeg een punt over. Fulham verdiende eigenlijk drie punten omdat het elftal van Mark Hughes de veel betere ploeg was. Het kreeg ook voldoende mogelijkheden in het duel met de The Villans, maar met name de Hongaar Zoltán Gera had zijn vizier niet op scherp staan. Ook Moussa Dembélé kreeg voor de theepauze een enorme kans namens de gastheren; zijn volley miste echter precisie. Villa was uit één van de weinige mogelijkheden die het kreeg wel trefzeker. Een schitterende pass van Barry Bannan belandde in de voeten van Marc Albrighton die voormalig PSV’er Carlos Salcido de baas was en Villa op voorsprong bracht. De bezoekers leken met een overwinning richting huis te gaan, maar in de 95e minuut was het verdediger Brede Hangeland die Craven Cottage nog deed ontploffen.

/

Sunderland – Stoke City 2-0
De wedstrijd tussen Sunderland en Stoke City boeide van begin tot eind, kende enorm veel kansen, maar kreeg slechts twee doelpunten. Die werden gemaakt door Asamoah Gyan: eerst scoorde de spits na een schot van Nedim Onuoha die nog gepareerd kon worden door Asmir Begovic, maar hij bokste de bal in de voeten van Gyan, die de score eenvoudig kon openen. Sunderland bleef hierna de bovenliggende partij en kreeg een strafschop toen Gyan werd neergehaald, maar Begovic pakte de inzet van Steed Malbranque en hield het duel spannend. Ook na rust begon Sunderland beter, maar Stoke groeide prompt in de wedstrijd en kreeg nog wat mogelijkheden op de gelijkmaker. Die zou echter nooit vallen en Gyan maakte er kort voor tijd nog 2-0 van.

/

Blackpool – Everton 2-2
Everton had de kans om op bezoek bij Blackpool de top vijf binnen te dringen, maar slechts weinig ploegen is dit seizoen een gemakkelijke middag gegeven bij de promovendus. Zaterdag pakten The Seasiders tot tweemaal toe de voorsprong, maar even zo vaak kwam Everton razendsnel terug in de wedstrijd. Tim Cahill maakte na dertien minuten de 1-0 die Neal Eardley (vrije trap) kort daarvoor had gemaakt, weer ongedaan. Yakubu liet de kans liggen The Toffees naar goal twee te schieten. Vlot na rust kwam Blackpool weer op voorsprong, opnieuw via een Welshman. Tim Howard redde driemaal, maar moest toch opgeven bij de zoveelste rebound van David Vaughan. Seamus Coleman passeerde Gilks snel daarna weer. John Heitinga maakte twaalf minuten voor tijd plaats voor Jermaine Beckford.

Blackburn Rovers – Wigan Athletic 2-1
Toen Ronnie Stam deze zomer FC Twente verliet voor Wigan Athletic, hoopte hij waarschijnlijk mee te kunnen strijden om een plaats in de subtop of middenmoot. De realiteit is echter dat The Latics het ontzettend zwaar hebben dit seizoen. Winst tegen Blackburn Rovers, één punt onder Wigan op de ranglijst, was absolute noodzaak. De Rovers stapten echter met drie punten van het veld op Ewood Park. Morten Gamst Pedersen miste de eerste kans na rust, maar joeg zijn volgende kans (een vrije trap) wel schitterend langs Ali Al-Habsi. Jason Roberts verhoogde tien minuten later de marge tot 2-0 met een intikker. Charles Nzogbia maakte, net als Gamst Pedersen, gelijk uit een vrije trap, maar meer zat er niet in. Stam was toen al gewisseld voor Mauro Boselli.

Birmingham City – West Ham United 2-2
De supporters op St. Andrews kregen zaterdagmiddag vier doelpunten te zien, die allen in de tweede helft gemaakt werden. Hekkensluiter West Ham United leek op weg naar een verrassende overwinning, toen Frederique Piquionne op aangeven van Victor Obinna de score opende en Valon Behrami even later ook de 0-2 achter Ben Foster ramde. Birmingham toonde echter veerkracht en knokte zich terug: eerst vond Nikola Zigic met zijn hoofd Cameron Jerome (1-2) en vervolgens schoot Liam Ridgewell uit een rebound de gelijkmaker binnen, nadat Robert Green een vrije trap niet had weten te klemmen. In het restant zochten beide ploegen nog naar de overwinning, maar die zou nooit vallen.