voetbalzone

‘Park speelt zijn laatste wedstrijd voor Zuid-Korea tijdens Asian Cup’

Thijs Post17 dec 2010, 14:13
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2010, 14:13
Advertentie

Ji-Sung Park zal na afloop van de naderende Asian Cup, het Aziatisch kampioenschap voor landenteams, een punt zetten achter zijn loopbaan bij de nationale ploeg van Zuid-Korea. Dat laat de vader van de middenvelder annex aanvaller, Sung-Jong Park, vrijdag weten tegenover Reuters. De 29-jarige oud-PSV’er speelt tegenwoordig voor Manchester United. Maandag maakte hij in het cruciale treffen met titelrivaal Arsenal het enige doelpunt van de wedstrijd.

/

“Ji-Sung zei voor het WK in Zuid-Afrika dat de Asian Cup zijn laatste toernooi zou gaan worden”, merkt de vader op tijdens een persconferentie. “Aan de vooravond van het toernooi is er geen reden van gedachten te veranderen. ‘Ik wil ruimte maken voor spelers als Chung-Yong Lee’, vertelde hij me.”

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson liet al doorschemeren niet blij te zijn dat zijn pupil vrijwel de gehele maand januari moet missen wegens het toernooi. “Het is jammer dat hij gaat, maar ik kan er niets aan doen. Hij is erg belangrijk voor ons, dat heeft hij weer laten zien met zijn doelpunt tegen Arsenal.”

Bezig met laden …