voetbalzone

Park verstrikt tussen diverse belangen

05 jun 2008, 10:51
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2008, 10:51
Advertentie
Momenteel bevindt Ji-Sung Park zich tussen twee vuren. De 27-jarige aanvallende middenvelder heeft een aantal verplichtingen met Zuid-Korea op de agenda staan, maar ook de belangen van werkgever Manchester United spelen een grote rol. Een moelijke keuze voor de oud-PSV’er.

Park is uitgekozen om als dispensatiespeler mee te gaan richting de Olympische Spelen. Maar daar zitten een aantal haken en ogen aan vast. “Het olympisch toernooi valt samen met de opening van het nieuwe Premier League-seizoen”, vertelt coach Sung-Hwa Park, die de verantwoording over de Olympiërs van Zuid-Korea heeft. “Zijn aansluiting bij het team in Peking vergt een aantal opofferingen.”

Naast de Spelen zijn er ook nog een aantal WK-kwalificatieduels die in dezelfde periode moeten worden afgewerkt, waar Park automatisch ook voor in aanmerking komt. “We zullen eens goed moeten bekijken wat betreft zijn beschikbaarheid voor het nationale team en een trainingskamp van Manchester United”, aldus Sung-Hwa Park.

Zelf is de speler er nog niet uit. “Het is niet iets wat ik in mijn eentje kan besluiten”, liet Park zijn twijfel blijken. “Als ik op de Olympische Spelen aanwezig ben, kan ik mijn ervaring aan de jongere spelers overbrengen.” Maar ook de belangen in Noord-West Engeland spelen door zijn hoofd.

“Als ik bij Manchester blijf heb ik de mogelijkheid om mij goed voor te bereiden op komend seizoen”, beseft Park zich, maar wil de knoop nog niet doorhakken. “Wat er ook gebeurt, ik zal iets moeten opgeven.”
Bezig met laden …