voetbalzone

Parket onderzoekt zes verdachte wedstrijden

24 sep 2008, 08:05
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2008, 08:05
Advertentie
Het federaal parket onderzoekt zes duels van Sint-Truiden na nieuwe berichten over omkoping in het seizoen 2007/08. Het parket spreekt van 'een onderzoek naar de vervalsing van zes duels'. Het gaat onder meer om de opzienbarende verliespartij van STVV tegen Anderlecht op 26 april 2008, aldus de kranten van De Persgroep.

In de wedstrijd tegen Anderlecht stond Sint-Truiden, dat in zware degradatienood verkeerde, verrassend met 0-1 voor. "En toen gebeurden de mirakels", zo laat Roland Duchâtelet, voorzitter van Sint-Truiden in een reactie weten. "Vier doelpunten van Anderlecht in tien minuten, en allemaal even verdacht."

Door treffers van Nicolas Frutos (3x) en Mbark Boussoufa ging de hekkensluiter in de laatste tien minuten alsnog de boot in en was degradatie een feit. Aan de Brusselse doelpunten hing een verdacht luchtje. Twee ervan leken buitenspel, een derde ging gepaard met een handsbal en bij de vierde bleven de verdedigers van Sint-Truiden staan omdat ze meenden dat het spel nog niet was hervat.

Op de betreffende wedstrijd werd bovendien die avond zwaar gegokt. "In China werd in anderhalf uur tijd meer dan 800.000 euro ingezet op winst voor Anderlecht", zo doceert gokexpert Karl Dhont. "Dat was drie keer meer dan op om het even welke andere Belgische competitiewedstrijd vorig seizoen. Wat we die avond op de computerschermen zagen gebeuren, kon maar één ding betekenen: de gokmaffia is terug." Welke de vijf andere verdachte wedstrijden zijn, is niet bekend.

De Belgische voetbalwereld werd dinsdag opgeschrikt door het gerucht dat het EK-kwalificatieduel tussen België en Polen (0-1) mogelijk was beïnvloed door de Aziatische gokmaffia. De Europese voetbalbond UEFA stelde de Belgen echter gerust en verkondigde dat de interland absoluut niet op de lijst van verdachte wedstrijden staat.
Bezig met laden …