voetbalzone

Parma bereikt overeenstemming met Manchester City over Bojinov

Matthijs van Laar04 jul 2010, 17:23
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2010, 17:23
Advertentie

Parma heeft overeenstemming bereikt met Manchester City over de overname van Valeri Bojinov. De Bulgaar, die afgelopen seizoen op huurbasis al speelde voor de club uit de Italiaanse Serie A, tekent woensdag een contract dat de Italianen definitief verzekert van zijn diensten voor het komende seizoen.

/

De 24-jarige Bojinov kwam, mede door een reeks blessures, tot slechts dertien optredens voor Manchester City. Naar verluidt had ook het Spaanse Sevilla een oogje op de aanvaller, die zelf aangaf graag bij Parma te blijven. “Ik ben erg blij met het aanblijven van Bojinov”, laat Parma voorzitter Tommaso Ghirardi weten aan Sky Italia. “We proberen hem al sinds januari definitief in te lijven.”

Bojinov kwam dit seizoen in 25 optredens tot acht doelpunten voor de Italiaanse ploeg. Daarvoor speelde de Bulgaar ook voor Lecce, Fiorentina en Juventus. De aanvaller kwam daarnaast tot 29 interlands, waarin hij zeven maal tot scoren wist te komen. Woensdag zal er een persconferentie worden belegd waarin de details rond de overgang bekend worden gemaakt. Eerder maakte Parma bekend de twintigjarige Alberto Paloschi een jaar langer te huren van AC Milan.

Bezig met laden …