Parma houdt ook met tien man stand tegen lijstaanvoerder Inter

Daniel Cabot Kerkdijk10 feb 2010, 21:52
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2010, 21:52

Internazionale is woensdagavond op bezoek bij Parma niet verder gekomen dan een gelijkspel. In het competitieduel, dat eerder werd afgelast vanwege hevige sneeuwval, vielen de doelpunten na rust: 1-1. Door het resultaat heeft de ploeg van trainer José Mourinho 53 punten, negen meer dan de in vorm verkerende runner-up AS Roma. In de Serie A staan nog vijftien speeldagen op het programma.

/

Er was in het eerste bedrijf maar één ploeg die recht had op een voorsprong, maar Inter wist haar dominante aanwezigheid in het Stadio Ennio Tardini niet om te zetten in doelpunten. Een inzet van Diego Milito en een matig schot van Goran Pandev waren de beste mogelijkheden voor de Nerazzurri, die het nog zonder de geschorste Wesley Sneijder moesten doen.

Ondanks het vele balbezit voor de Milanezen hield Parma redelijk gemakkelijk stand. In aanvallend opzicht was het echter bar en boos bij de ploeg van Francesco Guidolin. Toch maakte Parma na de hervatting echter het eerste doelpunt. Julio César kreeg een inzet van Cristian Zaccardo niet klemvast, Valeri Bojinov profiteerde van dichtbij. Vijf minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Via Lúcio kwam de bal uit een corner terecht bij Mario Balotelli, die er wel raad mee wist.

Parma moest de laatste twintig minuten met tien man afmaken. Francesco Valiani beging een overtreding op Lúcio en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Ondanks de inzet van Balotelli, de beste speler aan Inter-zijde, wisten de bezoekers niet te profiteren van de numerieke meerderheid. Parma beet goed van zich af en sleepte een punt in de wacht. Daardoor is de twaalfde positie inmiddels een feit.