voetbalzone

Parmezaans gestuntel in Rome

01 mrt 2008, 18:53
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2008, 18:53
Advertentie
AS Roma heeft een goede generale afgewerkt voor de aanstaande Champions League-clash tegen Real Madrid. De ploeg van Luciano Spalletti rekende in het eigen Stadio Olimpico af met Parma, dat weinig tot niets had in te brengen: 4-0.

De ploeg van Domenico De Carlo kon de defensie van de Romeinen nauwelijks verontrusten. Een inzet van Igor Budan, goed gekeerd door Doni, was de meest noemenswaardige poging van de bezoekers.

Na een klein half uur spelen opende Alberto Aquilani de score. Parma-doelman Luca Bucci liet een voorzet van Max Tonetto los en de middenvelder opende de score. Tot het openingsdoelpunt hadden ook de Giallorossi, met een actieve Ludovic Giuly, weinig kansen gecreëerd.

Vijf minuten na de hervatting werkte Giulio Falcone op komische wijze de bal achter zijn eigen doelman Bucci. De ervaren verdediger, onder druk gezet door Christian Panucci, werkte een voorzet van Tonetto via een vreemde carambole met zijn benen in eigen doel. Een prachtig schot van Totti na een nog prachtigere hakbal van Mauro Esposito en een treffer van Mirko Vucinic, na gestuntel bij Parma, bepaalden de eindstand.

Door de overwinning legt Roma de druk weer bij Internazionale, dat zondagavond de lastige uitwedstrijd bij Napoli voor de boeg heeft. Nummer drie Juventus ontvangt in Turijn het altijd lastige Fiorentina.
Bezig met laden …