voetbalzone

Partizan-preses kiest ‘veiligste optie’ en wil derby zonder publiek

Erik van Dam19 okt 2010, 17:37
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2010, 17:37
Advertentie

De beladen derby tussen Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado, zaterdag, wordt als het aan Partizan-voorzitter Dragan Djuric ligt achter gesloten deuren afgewerkt. De preses heeft de ongeregeldheden bij het EK-kwalificatieduel tussen Italië en Servië nog vers in het geheugen staan. Nieuw supportersgeweld zou volgens Djuric een gigantische opdoffer zijn voor de Servische sportwereld.

“Gegeven de situatie van de afgelopen tien dagen willen we de veiligste optie hanteren”, luidt het commentaar van de preses tegenover het televisiekanaal B92. “En dat is om de derby achter gesloten deuren af te werken. We willen dat de wedstrijd doorgaat, maar als het duel gespeeld wordt met supporters in het stadion, willen we waterdichte beveiliging van Rode Ster, de voetbalbond en de politie.”

“Als er een herhaling komt van de rellen in Genua, heeft de Servische sportwereld een gigantisch probleem, aangezien heel Europa dit duel in de gaten gaat houden”, weet Djuric. “Het Servische voetbal zal desastreuze consequenties onder ogen moeten zien als de derby gekenmerkt gaat worden door ongeregeldheden.”

Vertegenwoordigers van Partizan, Rode Ster, de Servische voetbalbond (FSS) en de politie zullen woensdag om de tafel gaan zitten om een veiligheidsplan op te zetten. In het verleden vonden er meerdere malen gewelddadige confrontaties tussen beide supportersgroepen plaats, waarbij zelfs enkele doden te betreuren vielen.

Bezig met laden …