voetbalzone

Parzyszek: ‘Het is pas mijn eerste transfer, ik wil alles zeker weten’

Erik van Dam20 dec 2013, 20:16
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2013, 20:16
Advertentie
/

De overgang van Piotr Parzyszek van De Graafschap naar Benfica is nog niet in kannen en kruiken. De veel scorende aanvaller van de Superboeren wil wel naar de Portugese topclub, maar op zijn voorwaarden. Hij kan voor vierenhalf jaar tekenen in Lissabon, als hij Doetinchem in januari verlaat. Zover is het echter nog niet, benadrukt Parzyszek vrijdag in gesprek met Omroep Gelderland.

“Ik lees van alles, maar het gaat allemaal niet zo snel”, legt Parzyszek uit. “Ze zullen aan mijn eisen moeten voldoen en ook andere details wil ik goed verzekerd hebben op papier. Benfica is een droomclub. Een hele grote club ook met veel contractspelers, maar ik wil daar niet in een benauwde situatie komen. Het gaat om mijn toekomst, het is pas mijn eerste transfer en ik wil alles zeker weten.”

De twintigjarige Parzyszek, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij De Graafschap, maakt een flinke ontwikkeling door. Met zestien goals in negentien wedstrijden trok hij ook de aandacht van Aston Villa, dat naast hem Jürgen Locadia ook zou volgen. Parzyszek werd in het geruchtencircuit verder ook gelinkt aan Ajax en PSV, maar die clubs lijken niet concreet te worden.

Bezig met laden …