voetbalzone

Parzyszek ziet toptransfer van Doetinchem naar Benfica zitten

Erik van Dam05 dec 2013, 12:43
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2013, 12:43
Advertentie

Dinsdag kwam uit dat Benfica serieuze interesse heeft in Piotr Parzyzek en zich voor hem bij De Graafschap heeft gemeld. De twintigjarige spits van Poolse komaf doet het dit seizoen voortreffelijk in de Jupiler League en maakte er vijftien in zeventien wedstrijden. Parzyszek ontkent niet dat een poging van Benfica lastig te weerstaan zou zijn.

/

In gesprek met Omroep Gelderland zegt de jonge aanvaller dat de interesse vanuit Portugal als een droom is voor hem. As Águias werden 32 keer landskampioen en waren ook tweemaal de beste van Europa. Vorig seizoen reikte de club nog tot de Europa League-finale, die uiteindelijk verloren ging. Parzyszek zegt dat hij er wel op had gerekend dat er belangstelling zou worden getoond. Dat het om Benfica gaat, vindt hij wel verrassend.

“Ik had in eerste instantie meer gedacht aan een eredivisieclub. Dat zo'n topclub voorbij komt, daar kan je als kleine jongen alleen van dromen”, zegt hij. Mochten De Graafschap en Benfica er samen uitkomen, dan laat Parzyszek zich de kans op de transfer niet ontzeggen. “Als zo'n kans komt, denk ik niet dat ik die ga laten liggen.”

Bezig met laden …