voetbalzone

'Pas als ik het goed doe bij Liverpool, wil ik weer voor Servië spelen'

Erik van Dam18 nov 2010, 13:44
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2010, 13:44
Advertentie

Milan Jovanovic speelt liever niet meer mee met het Servisch nationale team, totdat hij een vaste plaats heeft veroverd bij Liverpool. De Serviër kwam in de zomer over van Standard Luik, maar kent een moeizame eerste seizoenshelft. Roy Hodgson deed tot op heden pas vier keer een beroep op hem in de basiself. Jovanovic voelt dan ook dat hij zijn vaderland nu niet van dienst kan zijn.

/

Jovanovic (29) was er woensdagavond niet bij, toen Servië een oefeninterland won van Bulgarije. Hij zag hoe Nikola Zigic van de bank kwam en het treffen tien minuten voor tijd beslechtte (0-1). “Of ik naar het vliegveld ben gegaan om mijn landgenoten succes te wensen? Nee, want ik wilde liever niet in de schijnwerpers staan”, zegt Jovanovic donderdag tegen het Servische Sport.

“Dit is niet hoe de zaken moeten gaan”, vervolgt hij. “Ik ben 29 jaar en doorloop een prima carrière. Maar ik weet het ook wanneer ik niet speel, daarom heb ik bondscoach (Vladimir, red.) Petrovic gezegd dat hij me niet meer moet oproepen voor Servië, totdat ik een basisplaats heb veroverd bij Liverpool. Dat is de eerlijkste manier van werken en ik zou het niet anders willen.”

Bezig met laden …