voetbalzone

‘Pas na de wedstrijd tegen Bayern beslis ik over mijn toekomst’

Daniel Cabot Kerkdijk03 mei 2010, 17:58
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2010, 17:58
Advertentie

Hertha BSC is al zeker van degradatie en moet het zondag opnemen tegen de aanstaande kampioen Bayern München. Trainer Friedhelm Funkel gaf maandag tegenover de Berliner Morgenpost aan waar het fout is gegaan met de Berlijnse club. “Tegen 1. FC Nürnberg hebben we het laten liggen. Als we toen hadden gewonnen, konden we er misschien nog in blijven.” Hertha verloor uiteindelijk die wedstrijd met 2-1.

/

Funkel kreeg behoorlijk wat kritiek te voortduren over het defensieve spel van zijn ploeg. “We hebben in de tweede seizoenshelft met veel risico gespeeld. Ik heb mijn spelers verteld dat we teveel kansen hebben gemist”, benadrukte hij. De trainer neemt ook zelf de verantwoordelijkheid voor de degradatie van Hertha. “Ik geloof dat iedereen in de vereniging medeschuldig is aan het feit dat Hertha niet meer in de Bundesliga zal spelen.”

Of Funkel ook volgend jaar nog op de bank zit bij de Berlijnse club is nog maar de vraag. “We hebben binnen de club afgesproken dat we pas na het duel met Bayern om de tafel gaan zitten. Dan zullen we met elkaar gaan praten en beslis ik over mijn toekomst. Heeft het nog zin of heeft het geen zin meer?” , zo sloot hij af.

Bezig met laden …