voetbalzone

Pastoor: ‘Als je zou twijfelen, moet je hem direct uit de selectie zetten’

Erik van Dam12 apr 2013, 15:33
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2013, 15:33
Advertentie

Zaterdagavond staat de ‘mini-Klassieker’ tussen NAC Breda en NEC op de rol. Na de 1-1 remise in december is het nu weer tijd voor de ontmoeting tussen de twee, die momenteel plaats twaalf en acht bezetten. Voor Gábor Babos is de wedstrijd pikant: hij komt uit voor NEC, maar heeft een verleden bij NAC en keert na de zomer terug bij die club. Toch verwacht Alex Pastoor geen problemen.

/

De trainer van NEC zegt dat zijn Hongaarse doelman een professional is die niet aan andere belangen denkt dan aan die van zijn huidige werkgever. “We kunnen dat prima gescheiden houden en hij ook. Als we daaraan zouden twijfelen, zou je hem bij wijze van spreken direct uit de selectie moeten zetten. Maar zijn professionalisme zal ervoor zorgen dat hij zich op zijn beste manier zal presenteren”, geeft Pastoor aan.

De coach zegt tegen Omroep Gelderland dat het fijn is, dat hij nog steeds over een grote groep spelers kan beschikken: NEC heeft geen last van schorsingen en/of zware blessures. Naar de ranglijst kijken doet Pastoor als vanzelfsprekend in deze fase. “Maar je moet je concentreren op je werk en dat is het enige wat je bezig moet houden”, benadrukt hij vrijdag. Zijn collega bij NAC, Nebojsa Gudelj, zegt nog niet bezig te zijn met de tegenstanders die ná NEC komen.

Dat zijn namelijk niet de minsten: FC Utrecht, Ajax en Feyenoord. De focus ligt echter helemaal op zaterdagavond, als NEC in het Rat Verlegh Stadion op visite komt. “Ik bekijk het van week tot week. Zaterdag staat NEC op het programma dus ben ik alleen met die wedstrijd bezig. Voor ons is elke wedstrijd een finale, sinds de dag dat ik voor de groep sta”, aldus de hoofdtrainer. Alex Schalk, Anouar Hadouir en Kenny van der Weg ontbreken vanwege blessures.

Bezig met laden …