voetbalzone

Pastoor is ook dag na promotie zeer stellig over Maduro: ‘Who is Ajax?’

Rian Rosendaal12 jun 2023, 18:57
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2023, 18:57
Advertentie

Alex Pastoor herhaalt maandag nog maar eens zijn boodschap: Almere City FC wil assistent-trainer Hedwiges Maduro niet naar Ajax laten vertrekken. De voormalig middenvelder moet de nieuwe hoofdtrainer Maurice Steijn gaan assisteren in Amsterdam, maar Pastoor ziet dat niet zitten. De trainer die Almere City naar de Eredivisie loodste heeft juist een heel traject uitgestippeld voor zijn rechterhand.

Pastoor krijgt maandag voorafgaand aan het promotiefeest van Almere City de vraag of hij bang is om Maduro kwijt te raken. "Nou, ik ben niet zo'n bange poeperd", zo klinkt het in gesprek met ESPN. "En sommige dingen snap ik wel. En dat ik dit persoonlijk niet verstandig vind." De trainer heeft dat Maduro ook laten weten. "Ik mag hem soms ook persoonlijk advies geven. En dat de club een heel ander standpunt heeft dan de vragende partij, dat lijkt me ook vrij duidelijk." Pastoor benadrukt dat het geen geldkwestie is.

"Nee, wij zijn hier een bepaald traject ingegaan. Zowel sportief zakelijk als persoonlijk zien wij het niet zitten om daar aan mee te helpen", krijgen Ajax en Maduro als duidelijke boodschap mee. Pastoor voelt er niets voor om het werk dat Maduro in Almere verzet op te sommen. "We gaan hier geen persoonlijke dossiers lichten, dat doe ik met spelers ook nooit. We hebben een heel goed ingespeeld begeleidingsteam. En zoals hij bij jullie (ESPN, red.) analyseert, doet hij dat ook bij ons. Dus dat kan ik er zeker over zeggen. En hij is heel talentvol."

"En we proberen juist door onze samenwerking, niet alleen met mij maar ook met de andere stafleden, zijn rugzak heel erg te vullen. Zodat hij de club kan verlaten als hoofdtrainer, en niet als assistent-trainer." Pastoor weet ook wel dat als een club als Ajax langskomt, er hoogstwaarschijnlijk een deal zal worden gesloten. "Daarom. Ik zeg alleen maar wat wij ervan vinden. En we weten soms hoe de hazen lopen. Persoonlijk ben ik ervan om niet de gebaande paden te nemen, en deze club ook niet. Dus... Who is Ajax?", zo besluit de succescoach van Almere City.

Reactie Maduro
Maduro reageerde zondag na de promotie van Almere City op het nieuws dat hij de beoogde assistent van Steijn is bij Ajax. "Ik heb nog een jaar contract, ik heb het hier ook enorm naar mijn zin", zei hij bij ESPN. "Je moet daarvoor bij de mensen zijn die erover gaan. Als je kijkt naar clubs heb ik ook altijd tegen Almere gezegd: er zijn altijd uitzonderingen. Dat is Ajax, maar ook Valencia bijvoorbeeld. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Almere en ik leer enorm veel. Of ik wat van Ajax heb gehoord? Ik hoor altijd wel wat van Ajax, vorig jaar ook. Ik heb nu gezegd tegen mijn manager Rogér Linssen: alles wat komt, wil ik pas na de play-offs doen."

Bezig met laden …