voetbalzone

Pastoor legt opmerkelijke wissel uit: ‘Hij moet er niet van gaan genieten’

Erik van Dam22 feb 2013, 21:50
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2013, 21:50
Advertentie

NEC boekte vrijdagavond een prima zege op bezoek bij de nummer laatst van de Eredivisie, Willem II. Na een zeer snelle goal van de Tricolores slaagde NEC erin zich terug te vechten en kwam het ruimschoots voor (1-3). Melvin Platje maakte twee goals en was ook betrokken bij de gelijkmaker, maar mocht de wedstrijd toch niet afmaken van Alex Pastoor. Die legde na afloop uit waarom niet.

/

De coach van NEC was blij met de productiviteit van zijn spits, maar zei méér dan dat alleen te verwachten. “Dat vind ik geen criterium om te blijven staan. Voorin begint de druk, het verdedigen. Als je niet attent bent op ‘tweede ballen’ en de tegenstander de bal gemakkelijk in laat brengen… daar verwacht ik meer van”, aldus Pastoor. Hij vond dat Platje voor rust groeide tot een heel aardig niveau.

“Maar dan moet hij er niet van gaan liggen genieten. Zulk lekker weer is het ook weer niet”, sprak de trainer beeldend. De hoofdrolspeler zelf, die zijn achtste en negende treffer van het seizoen liet aantekenen, kon begrip opbrengen voor zijn wissel. Tijdens de wedstrijd baalde hij er zichtbaar van, maar na de wedstrijd wilde hij er niet diep op ingaan tegen Eredivisie Live. “Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt, we hebben immers met 2-3 gewonnen. Zoals de trainer zegt; je moet wel blijven doorgaan.”

Bezig met laden …