voetbalzone

Pato kent droomdebuut en maakt na drie minuten eerste doelpunt

Bart Kruyt03 feb 2013, 22:00
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2013, 22:00
Advertentie

Alexandre Pato kostte vijftien miljoen euro, maar dan heeft Corinthians ook wat. De aanvaller heeft zondagavond bij zijn debuut direct van zich laten horen, want in de thuiswedstrijd tegen Oeste had hij slechts drie minuten nodig om tot scoren te komen. Timão won uiteindelijk met 5-0 in de competitiewedstrijd van de Campeonato Paulista, het staatskampioenschap van São Paulo.

/

Corinthians, dat als zesde was geëindigd in de Braziliaanse Série A, had geen kind aan Oeste. De ploeg van Tite stond al met 4-0 door doelpunten van Paolo Guerrero (tweemaal), Paulinho en Danilo, toen voormalig AC Milan-aanvaller Pato in de ploeg kwam. Hij had drie minuten en ook drie balcontacten nodig om zijn eerste treffer in het shirt van Corinthians te maken. Hij scoorde ook al tijdens zijn debuut voor Internacional, AC Milan en de Braziliaanse nationale ploeg.

De 36.480 fans in het Estádio do Pacaembu konden hun geluk niet op toen de 22-voudig international (negen doelpunten) het net vond. Corinthians staat nu met tien punten vierde in het staatskampioenschap, die van januari tot april duurt en waaraan twintig clubs aan meedoen. Corinthians won het toernooi, dat minder populair is dan de Série A en de Copa Libertadores, al 26 keer en hoopt met Pato de 27e titel te kunnen bijschrijven.

Bekijk hier het doelpunt van Alexandre Pato:

Bezig met laden …