Pato maakt eerste competitietreffers voor Corinthians, 'Golazo' Forlán

Bart Kruyt07 jul 2013, 22:56
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2013, 22:56

Corinthians is het seizoen in de Braziliaanse Série A matig begonnen, maar heeft zondagavond de tweede overwinning van dit voetbaljaar geboekt. Dat was te danken aan Alexandre Pato, die zijn eerste competitietreffers voor Corinthians maakte en Bahia daarmee de das omdeed: 0-2. Bij het doelpuntrijke duel tussen Internacional en Vasco da Gama vroeg Diego Forlán de aandacht.

Forlán maakte zeven minuten voor rust op schitterende wijze het tweede doelpunt van de avond, de 2-0. De Uruguayaan ontving de bal op de rand van het strafschopgebied en knalde de bal vervolgens vrijwel uit stand in de kruising. Voor Forlán (die onlangs nog meedeed aan de Confederations Cup) betekende dit zijn derde goal van het seizoen; Internacional won uiteindelijk met 5-3.

In de uitwedstrijd van Corinthians bij Bahia was Pato de grote man. De voormalig aanvaller van AC Milan profiteerde optimaal van verdedigingsfouten: eerst kon hij de score openen nadat een verdediger onder de bal was gegaan en niet veel later ramde hij ook de 0-2 binnen, nadat hij de bal zomaar in zijn voeten gespeeld kreeg door een tegenstander. Pato was voor het eerst sinds 25 juli 2007 weer eens trefzeker in de Série A: toen speelde hij nog voor Internacional.