voetbalzone

‘Pato moest huilen, maar wij hebben juist mentaal sterke spelers nodig’

Gijs Freriks29 sep 2015, 20:51
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2015, 20:51
Advertentie

Dunga maakte twee weken geleden de Braziliaanse selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Chili (9 oktober) en Venezuela (14 oktober) bekend en had tot verbazing van heel voetbalminnend Brazilië geen plekje over voor Alexandre Pato. Ook toen Roberto Firmino vrijdag geblesseerd afhaakte, koos Dunga niet voor Pato, maar voor de 35-jarige Ricardo Oliveira als vervanger.

voetbalzone

Volgens ESPN barstte Pato in tranen uit toen hij hoorde niet te zijn opgeroepen voor de Seleção, maar daar heeft de keuzeheer geen boodschap aan: “Het maakt niet meer uit wat Pato in het verleden in Europa gepresteerd heeft. Het gaat nu om het emotionele aspect. Hij zou gehuild hebben omdat hij niet was opgeroepen en vervolgens ging hij bij São Paulo direct minder presteren. Wij hebben juist emotioneel en mentaal sterke spelers nodig.”

“Pato is ook geen echte spits. Hij komt meer vanaf de flank daar hebben we Douglas Costa al voor. Ricardo Oliveira is de topscorer van de Braziliaanse competitie. Scoort vanaf rechts, vanaf links, van buiten het strafschopgebied, van binnen de zestien, uit en thuis. Hij speelt op de positie waar wij versterking nodig hebben”, aldus Dunga in het programma Bem, Amigos! van SporTV. De 26-jarige Pato scoorde dit seizoen 13 keer in 34 officiële duels.

Bezig met laden …