voetbalzone

Pato stelt teleur in Brazilië: 'Maar wij zijn gelukkig met hem'

Bart Kruyt08 jun 2013, 16:10
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2013, 16:10
Advertentie

Alexandre Pato stond bij AC Milan bekend als een groot talent, die binnen enkele jaren in staat zou moeten zijn om de Gouden Bal te winnen. De aanvaller had in Italië echter last van de nodige blessures en keerde in januari terug naar Brazilië, om voor Corinthians te gaan spelen. Terug in zijn vaderland begon Pato nog wel aardig, maar nu heeft hij al negen duels op rij niet meer gescoord.

/

Na 22 wedstrijden voor Corinthians staat de teller pas op zeven goals en de supporters hadden ongetwijfeld op meer gehoopt. "Maar wij zijn erg gelukkig met Alexandre, hij heeft aan al onze verwachtingen voldaan", zegt Edu Gaspar, directeur bij Corinthians. "Hij kwam met fysieke problemen over van AC Milan, maar heeft nu al meer duels voor ons gespeeld dan in zijn laatste twee jaar in Italië. Ons eerste doel was om hem fysiek weer helemaal in orde te krijgen."

"We hebben onlangs met hem gesproken en Alexandre vertelde ons dat hij gelukkig is bij Corinthians", vervolgde Gaspar. "Tijdens de wedstrijden zien we hem echt vechten, terwijl dat niet zijn stijl van voetballen is. Alexandre doet er alles aan om zichzelf te verbeteren en wij zijn blij met hem." De 23-jarige Pato kwam in het shirt van Milan tot 117 competitiewedstrijden en wist daarin 51 keer te scoren: voor de Braziliaanse ploeg staat de teller op 24 interlands en negen goals.

Bezig met laden …