voetbalzone

Patrick Vieira krijgt zijn zin met komst van felbegeerde Nederlandse spits

Jonathan van Haaster22 jul 2023, 22:21
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2023, 22:21
Advertentie

Emanuel Emegha heeft zijn transfer te pakken. De spits van Sturm Graz verlaat de Oostenrijkse topclub voor een vijfjarig contract bij RC Strasbourg. Emegha gaat in het uiterste Oosten van Frankrijk werken onder Patrick Vieira, die sinds deze zomer aan het roer staat bij de club. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano bedraagt de transfersom dertien miljoen euro.

Emegha brak in Nederland door bij Sparta Rotterdam, dat hem in januari 2022 voor 2 miljoen euro verkocht aan Royal Antwerp. Al na een half jaar verliet hij de club van trainer Mark van Bommel voor een avontuur bij Graz, dat ongeveer 1,5 miljoen euro overmaakte naar België. In zijn eerste seizoen in de Oostenrijkse Bundesliga was hij in 27 wedstrijden goed voor 9 treffers en 3 assists. Emegha, die ook regelmatig indruk maakte in de Europa League, wekte naast Strasbourg ook interesse van AC Milan. Het is echter Strasbourg dat met de twintigjarige spits aan de haal gaat. Milan gaat uiteindelijk wel aan de haal met een spits uit de Oostenrijkse Bundesliga. Noah Okafor komt over van Red Bull Salzburg.

"Ik ben verheugd en voel me voldaan om deel uit te maken van Racing en de prestigieuze Ligue 1", vertelt Emegha op de clubwebsite. "Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ik heb gepraat met de directeuren en de trainer, die me vertelden over hun ambities voor het team dit seizoen. Ik had meteen een heel goed gevoel. Mijn doelstellingen zijn duidelijk: zoveel mogelijk doelpunten maken om Racing te helpen en mijn steentje bijdragen. Ik heb veel goede verhalen gehoord over de sfeer in La Meinau. Ik kan niet wachten om de supporters te ontmoeten, voor ze te scoren en ze plezier te schenken!"

In juni werd bekend dat BlueCo, het investeringsconsortium dat geleid wordt door Chelsea-eigenaar Todd Boehly, de nieuwe grootaandeelhouder van Strasbourg werd. Dat was direct te zien aan het uitgavebeleid, daar Abakar Sylla vorige week nog voor twintig miljoen euro overkwam van Club Brugge: een absoluut clubrecord. Emegha is de nieuwe nummer twee op de lijst van duurste aankopen aller tijden. De club eindigde vorig seizoen vijftiende in de Ligue 1 en hoopt met de nieuwe investeringen de stijgende lijn in te zetten. Ondanks de financiële mogelijkheden mag de transfer van Emegha naar Strasbourg enigszins opvallend genoemd worden. Naast Milan waren ook AS Roma en RB Salzburg in de markt voor de Nederlander, die zijn keuze dus heeft laten vallen op de Ligue 1.

Bezig met laden …