voetbalzone

Paulinho in tranen bij aankondiging transfer naar Tottenham Hotspur

Bart Kruyt01 jul 2013, 22:15
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2013, 22:15
Advertentie

Paulinho heeft één dag na de gewonnen finale om de Confederations Cup tegen Spanje gemeld dat hij naar Tottenham Hotspur zal vertrekken. De 24-jarige middenvelder belegde maandagavond met zijn club Corinthians speciaal een persconferentie om het nieuws bekend te maken. De Braziliaan, die de Bronzen Bal ontving voor de derde beste speler van de Confederations Cup, maakt voor twintig miljoen euro de overstap naar Londen.

/

Met deze transfersom activeren the Spurs de transferclausule die in het nog tot de zomer van 2015 doorlopende contract van Paulinho was opgenomen. De Braziliaan speelde eerder al in Europa, maar zijn avonturen in Litouwen en Polen liepen op niets uit. Na 167 wedstrijden en 34 doelpunten voor Corinthians gaat Paulinho nu een nieuw Europees avontuur aan. Voor hoeveel jaar de spelmaker (die met Timão onlangs het staatskampioenschap van Sao Paulo op zijn naam schreef) bij Tottenham gaat tekenen, is nog niet bekend.

Paulinho nam maandagavond met betraande ogen afscheid van Corinthians. “Ik vind het heel moeilijk om wat te zeggen nu, maar ik wil iedereen bedanken die zoveel voor mij heeft betekend”, zei hij. Directeur Roberto de Andrade nam het woord maar snel over van de spelmaker, die moeilijk uit zijn woorden kwam: “We zullen hem nooit vergeten. Corinthians is trots dat men over zo’n speler heeft mogen beschikken”, zei de sportbestuurder. Corinthians en investeringsmaatschappij Audax-SP delen de transfersom van twintig miljoen en krijgen allebei vijftig procent.

Bezig met laden …