voetbalzone

Payet in tranen: ‘Als iemand me dit vooraf had verteld...’

Erik van Dam10 jun 2016, 23:34
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2016, 23:34
Advertentie

Dimitri Payet verliet vrijdagavond in tranen het veld na de 2-1 zege van Frankrijk op Roemenië. Met nog maar een paar minuten voor de boeg schoot de middenvelder zijn land op prachtige wijze naar de overwinning en zorgde hij voor een feestelijk begin van het EK 2016 voor les Bleus. De emoties werden hem even teveel.

/

“Ik werd overspoeld door gevoelens aan het einde”, legde Payet uit aan de Franse televisie. “Als iemand me dit een jaar geleden toch had verteld... dan had ik echt gezegd dat diegene gek was”, aldus de man van de wedstrijd. “Ik heb geprobeerd zo goed mogelijk te spelen. Of ik de held van de wedstrijd was? Ik weet niet of je dat zo kunt stellen. Ik had best last van stress en ik voelde de druk echt.”

Teamgenoot N’Golo Kanté liet aan beIN Sports weten ook zo goed mogelijk zijn best te hebben gedaan tegen de Roemenen. “Dit was de start van het toernooi, zo’n wedstrijd is nooit gemakkelijk. Het was zo belangrijk dat we vanavond zouden winnen”, sprak de middenvelder opgetogen. “Er kwam vanavond veel emotie bij kijken, we hebben erg lang op dit moment gewacht.”

Bezig met laden …