voetbalzone

Pearce stelt Wenger gerust: 'We doen het rustig aan met Wilshere'

Erik van Dam06 okt 2010, 18:11
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2010, 18:11
Advertentie
/

Arsène Wenger liet dinsdagavond weten de bui alweer te zien hangen, wat betreft Jack Wilshere. De jonge middenvelder is voor zowel Engeland als Jong Engeland geselecteerd en zijn coach bij Arsenal vreesde dat de achttienjarige belofte teveel belast zou worden, of juist teleurgesteld. Stuart Pearce, coach van Jong Engeland, stelt de Fransman nu echter gerust.

“Jack is één van de jongste jongens bij de ploeg en voor mij is het van belang dat hij zoveel mogelijk aan spelen toekomt”, zegt Pearce. “Als we hem alleen bij de senioren zouden laten, zou hij de wedstrijd van vrijdag (van Jong Engeland, red.) missen en ik heb ook geen idee of Fabio Capello hem dinsdag tegen Montenegro wel of niet in het veld zou willen brengen.”

“Maar het belangrijkste is het welzijn van de speler”, stelt Pearce duidelijk. “Jack zal er vrijdag gewoon bij zijn en daarná nemen we een beslissing of Fabio hem na vrijdag ook nog wil inzetten. Zo niet, dan komt hij terug naar mij en kijken we of hij dinsdag weer voor ons kan spelen. Het is voor ons gewoon belangrijk dat we twee goede resultaten boeken en volgend seizoen op de einronde spelen, daar leren jonge spelers pas echt iets van.”

Bezig met laden …