voetbalzone

Peñarol gaat FIFA videobeelden sturen van omstreden Larrionda

Daniel Cabot Kerkdijk29 jun 2010, 20:10
Laatst bijgewerkt: 29 jun 2010, 20:10
Advertentie

Jorge Larrionda is ook in eigen land niet bepaald geliefd. De arbiter uit Uruguay, die een glaszuiver doelpunt van Frank Lampard niet toekende in de achtste finale tussen Duitsland en Engeland (4-1), kan ook weinig goeds doen bij Peñarol. De club uit Montevideo gaat de wereldvoetbalbond FIFA videobeelden met blunders toesturen. "Tien jaar lang zijn we benadeeld", stelt een bestuurslid.

/

Volgens Sergio Perrone is Peñarol veelal benadeeld in de beladen wedstrijd tegen aartsrivaal Nacional. "We zullen alle discutabele beslissingen van Larrionda samenvoegen en naar de FIFA sturen", verzekert de sportbestuurder. "Tien jaar lang zijn we benadeeld. Niet alleen tegen Nacional, maar ook in andere belangrijke duels die hij floot. Daar moet eens en voor altijd stoppen."

"Het zou geweldig zijn als Larrionda nooit meer zou fluiten, maar dat mogen we reglementair gezien niet vragen", vervolgt Perrone. "Daar gaat de scheidsrechtersbond over." Larrionda werd voor het WK 2002 in Zuid-Korea en Japan niet geselecteerd als scheidsrechter, omdat er een corruptieonderzoek tegen hem liep. Uiteindelijk werden de verdachtmakingen tegen Larrionda niet bewezen.

Hij werkt in het dagelijkse leven als boekhouder bij een bouwbedrijf in de hoofdstad van Uruguay en fluit al sinds 1998 duels op het hoogste niveau. Zijn assistenten Pablo Fandino en Mauricio Espinosa staan ook in de nationale competitie aan zijn zijde.

Bezig met laden …