voetbalzone

PEC bevestigt transfer: Thomas Beelen vertrekt naar de top van Nederland

Noel Korteweg08 jul 2023, 15:09
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 15:09
Advertentie

Thomas Beelen maakt de overstap van PEC Zwolle naar Feyenoord, zo meldde Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad en is inmiddels bevestigd door beide ploegen. De 22-jarige centrale verdediger had met AZ, PSV en FC Twente de clubs voor het uitkiezen, maar het is dus de landskampioen die er met hem vandoor gaat.

Het is niet bekend hoeveel de Rotterdammers betalen voor Beelen. Eerder werd duidelijk dat PEC vasthield aan een bedrag van om en nabij de drie miljoen euro. Beelen ontwikkelde zich afgelopen seizoen uitstekend bij PEC onder trainer Dick Schreuder. In dertig officiële duels namens de Zwollenaren had hij ook een aanvallende bijdrage met één goal en vier assists. Beelen volgt ex-teamgenoot Thomas van den Belt naar De Kuip. De verdedigende middenvelder rondde zijn transfer naar Rotterdam eerder al af.

De komst van Beelen kan zeer waarschijnlijk niet los worden gezien van de interesse van RB Leipzig in Lutsharel Geertruida. De multifunctionele verdediger van Feyenoord zou persoonlijk al akkoord zijn met de Duitsers, maar de Rotterdammers laten hem niet zomaar gaan. Dennis te Kloese zou naar verluidt inzetten op een transfersom van ongeveer dertig miljoen euro. Ook Marcus Pedersen staat in de belangstelling van buitenlandse ploegen. Onder meer VfL Wolfsburg en Torino zouden de Noorse rechtsback graag toevoegen aan de selectie.

Met Beelen vertrekt er opnieuw een belangrijke kracht van PEC. Eerder verkocht de club Van den Belt voor 850.000 euro aan Feyenoord en FC Twente betaalde ruim een miljoen euro voor de diensten van de twintigjarige Younes Taha. Rav van den Berg maakte de overstap naar Middlesbrough in de Championship. Daartegenover stond de komst van onder anderen Odysseus Velanas, Kenneth Vermeer en Lennart Czyborra.

Bezig met laden …