PEC-fans belagen videoscheidsrechter Blom; ME ontzet KNVB-busje

Thijs Post14 dec 2016, 22:17
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2016, 22:17

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Utrecht in het bekertoernooi (1-2) heeft een vervelend staartje gekregen. FC Utrecht won de wedstrijd door een discutabele strafschop in de blessuretijd en de penalty kwam tot stand na advies van videoscheidsrechter Kevin Blom. Hij kreeg na afloop bezoek van boze PEC-supporters, zo meldt de NOS.

/

De fans gingen verhaal halen bij het busje van de videoscheidsrechter en de mobiele eenheid moest in actie komen om het busje te ontzetten. Blom zat in een wagen van de KNVB, precies achter het vak van de harde kern van PEC Zwolle.

Vanuit het busje bevestigde Blom dat er in de blessuretijd een strafschop toegekend moest worden aan FC Utrecht. Richairo Zivkovic ging naar de grond en de aanvaller van FC Utrecht benutte de penalty zelf.