voetbalzone

PEC Zwolle accepteert betaling uit Venlo en is Wildschut definitief kwijt

Matthijs van Laar11 jul 2012, 18:02
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2012, 18:02
Advertentie
/

De transferrechten van Yanic Wildschut liggen vanaf heden volledig bij VVV-Venlo. De club uit het noorden van Limburg deelde de rechten tot voor kort met PEC Zwolle, maar de Overijsselaars hebben hun deel woensdag verkocht. De speler maakte een jaar geleden de overstap naar De Koel en ontwikkelde zich sindsdien stormachtig.

Hoeveel geld VVV heeft betaald om het alleenrecht te krijgen over de speler, maken beide clubs niet bekend. Wel laat PEC Zwolle middels een statement op de website weten ‘tevreden’ te zijn met de hoogte van de per direct verkregen financiële middelen. De club zal het geld onder meer aanwenden voor de aanpassing van het stadion en het versterken van de selectie.

De Limburgers lijken de investering te hebben gedaan met het hoog op de toekomst. Wildschut (20) maakte een prima debuutjaar door op het hoogste niveau en genereerde het voorbije seizoen met diverse sprankelende optredens veel interesse van clubs uit zowel binnen- als buitenland. Hij staat tot medio 2014 bij VVV onder contract.

Bezig met laden …