voetbalzone

‘PEC Zwolle geeft toptalent toestemming voor onderhandelingen met PSV'

Chris Meijer24 jun 2019, 10:45
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2019, 10:45
Advertentie

Sepp van den Berg gaat PEC Zwolle deze zomer verlaten, zo weet de Stentor te melden. De zeventienjarige verdediger heeft zijn zinnen gezet op een transfer en ontbreekt daarom maandag op de training van de Zwollenaren. Van den Berg heeft nog een contract tot medio 2020 en wilde die verbintenis niet verlengen.

PEC Zwolle wil een transfervrij vertrek voorkomen en kan nu nog een transfersom overhouden aan zijn vertrek. Van den Berg maakt niet langer deel uit van de selectie van trainer John Stegeman, in afwachting van een transfer. Het regionale dagblad verwacht dat de jonge verdediger PEC Zwolle deze week nog zal verlaten. Van den Berg heeft volgens de Stentor de keuze tussen 'Europese en Nederlandse topclubs'.

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International weten te melden dat PSV geïnteresseerd is in de diensten van Van den Berg. PEC Zwolle zou de jonge verdediger toestemming hebben gegeven om met de Eindhovenaren over een contract te onderhandelen. Het Eindhovens Dagblad meldt dat technisch manager John de Jong vorige week al met Van den Berg gesproken heeft en dat hij tussen de anderhalf en twee miljoen euro moet kosten.

Van den Berg, een product van de jeugdopleiding van PEC Zwolle, maakte vorig seizoen op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal, in de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen. Totaal speelde international van Oranje Onder-19 22 duels in het eerste elftal van de Zwollenaren. Onder Jaap Stam kwam Van den Berg in het afgelopen halfjaar nauwelijks aan spelen toe in de hoofdmacht.

Bezig met laden …