voetbalzone

PEC Zwolle komt met reactie op fans die kinderen aanvielen in Eindhoven

Jeroen van Poppel09 apr 2023, 15:13
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2023, 15:13
Advertentie

Een groep voetballende jongeren van 15 en 16 jaar oud is vrijdagavond in Eindhoven aangevallen en mishandeld door hooligans van PEC Zwolle met bivakmutsen, zo meldde Omroep Brabant zaterdagavond. PEC Zwolle heeft zondagmiddag gereageerd op het incident. "Dit gedrag is voor ons volstrekt ontoelaatbaar, er zullen duidelijke maatregelen op volgen en we nemen er bovendien nadrukkelijk afstand van", valt te lezen op de clubwebsite.

Volgens de club straalt dit incident af op de hele club. "Met dit gedrag brengt een kleine groep 'supporters' de club in diskrediet. Bovendien zorgt dit voor frustratie bij de overgrote meerderheid van onze supporters die de club week in week uit fantastisch supporten. Op werkelijk iedereen (supporters, sponsoren, spelers, staf, medewerkers en vrijwilligers) die op wat voor manier dan ook onderdeel is van de club en van de club houdt straalt dit zeer negatief af. Na het paasweekend, wanneer we alle feiten op tafel hebben, zullen we met een uitgebreidere reactie komen en uiteindelijk ook meer info verstrekken over hoe wij hier als club mee omgaan en welke maatregelen er getroffen worden", aldus PEC Zwolle.

Na afloop van de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen FC Eindhoven en PEC Zwolle (4-2) zochten ongeveer veertig uitfans van PEC de confrontatie met de politie. Een gedeelte van die groep ging vervolgens naar een nabijgelegen hockeyveld, waar kinderen aan het voetballen waren. "Ze waren duidelijk op oorlogspad, want ze droegen bivakmutsen en sommigen hadden een stalen stang bij zich", vertelt een moeder van een van de slachtoffers aan Omroep Brabant. "Een van de kinderen is daarmee in zijn nek geslagen."

De slachtoffers wisten niet wat ze meemaakten. "De jongens voetballen hier bijna elke avond, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt." De politie slaagde erin om de relschoppers naar de supportersbus te dirigeren en ze daar uiteindelijk ook naar binnen te krijgen. Dat ging zeker niet vanzelf, want de politie werd daarbij belaagd met stenen, straatmeubilair en volle blikken bier.

De politie deelde klappen uit met de wapenstok. Een politiehond beet een PEC-fan in zijn been, waarna medesupporters hem weer wisten te bevrijden. De gebeten supporter wist te ontkomen, maar de politie verrichte wel één aanhouding. Er wordt onderzoek verricht om de verantwoordelijken op te kunnen sporen. De ouders van de mishandelde kinderen hebben aangifte gedaan.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …