voetbalzone

‘PEC Zwolle lijkt strijd om tienersensatie van Juventus te winnen’

Gijs Freriks28 mei 2017, 11:45
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2017, 11:45
Advertentie

Moise Kean maakte zaterdagavond zijn eerste doelpunt voor Juventus en werd daarmee de eerste speler die in deze eeuw geboren is én heeft gescoord in de Serie A. De kans is aanwezig dat de zeventienjarige aanvaller zijn kunsten vanaf volgend seizoen mag en gaat vertonen in de Eredivisie.

Het doorgaans betrouwbare La Gazzetta dello Sport meldt dat Kean eerdaags een driejarig contract gaat tekenen bij Juventus en dat hij vervolgens waarschijnlijk verhuurd zal worden aan PEC Zwolle. Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft daarop aangedrongen omdat hij denkt dat Kean zich het beste in de relatieve luwte van de Eredivisie verder kan ontwikkelen.

De international van Italië Onder-17 had in de winterstop al op huurbasis naar Crotone kunnen gaan, maar Raiola zou daar bewust een streep door hebben gezet omdat hij Kean naar Nederland wil sturen. Die geruchten zijn niet nieuw, want in jullie meldden bronnen al dat de Italiaans-Nederlandse agent Kean bij een club in Nederland zou willen onderbrengen.

De website Goal voegde daar vier maanden later, in november, aan toe dat PEC Zwolle, Ajax, Manchester City en Arsenal hebben geïnformeerd naar de voorwaarden om Kean al dan niet op huurbasis over te nemen en De Blauwvingers lijken die strijd dus langzaamaan te gaan winnen.

Bezig met laden …