voetbalzone

Pedro: ‘We winnen simpel, dat mag best gewaardeerd worden’

Erik van Dam04 nov 2013, 16:46
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2013, 16:46
Advertentie

Pedro Rodríguez vindt het opvallend dat Barcelona her en der in Spanje kritiek oogst. De club is regerend kampioen, won elf van de twaalf eerste competitiewedstrijden en speelt herkenbaar. Toch proeft Pedro her en der zuinige complimenten en dat begrijpt hij niet. De vleugelaanvaller vindt dat de Catalanen het vooralsnog uitstekend doen onder de nieuwe trainer, Gerardo Martino.

/

“Het gaat erom dat de resultaten goed zijn en dat is zo. Je kunt goed spelen zonder te winnen en niet goed spelen en tóch winnen. Het belangrijkste is echter dat je bovenaan de ranglijst staat. We hebben veelvuldig balbezit in onze wedstrijden, maar er zijn ook momenten dat we wat directer spelen. We spelen goed en winnen simpel, een deel van de kritiek op ons is niet terecht”, aldus Pedro.

“We winnen simpel, dat mag best gewaardeerd worden”, zegt de 26-jarige Spanjaard. Zelf speelde hij mee in alle twaalf de competitieduels tot nu toe: hij scoorde al vijf keer. Bang voor zijn plek bij de Spaanse nationale ploeg is Pedro niet. “De trainer heeft er tot nu toe voor gekozen me vaker de kans te geven in uit- dan thuiswedstrijden. We moeten er allemaal het beste van maken met de kansen die we krijgen.”

“Ik voel me belangrijk en draag veel bij. Ik heb hier altijd willen blijven en wil dat nog steeds. Natuurlijk maak je je wel eens druk, met het oog op je plek bij de selectie voor het WK. Maar met onze bondscoach is er altijd sprake geweest van goede harmonie”, zegt Pedro, die 35 interlands achter zijn naam heeft staan. Hij maakte daarin 13 doelpunten.

Bezig met laden …