voetbalzone

Peking gaat aan neus Heinze voorbij

09 jul 2008, 11:43
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2008, 11:43
Advertentie
Real Madrid staat Gabriel Heinze niet toe om af te reizen naar de Olympische Spelen in Peking. Olympisch bondscoach Sergio Batiste had de dertigjarige mandekker als dispensatiespeler geselecteerd voor de Spelen, maar De Koninklijke wenst de Argentijn speelklaar te hebben voor de Spaanse Supercup en de start van de competitie.

Batiste wilde een beroep doen op de 46-voudig international, nadat Internazionale Nicolás Burdisso weerhield van het toernooi in China. Heinze kwam in beeld om de plaats van Burdisso in te nemen aan de zijde van mede-dispensatiespelers Juan Román Riquelme en Javier Mascherano. Real-preses Ramón Calderón ziet echter om dezelfde redenen als de Italiaanse club af van een afvaardiging van Heinze.

Batiste heeft zijn aandacht nu dan ook verlegd naar Anderlecht-speler Nicolás Pareja. De Belgen geven uiterlijk woensdag uitsluitsel of zij de 24-jarige verdediger afstaan. Mocht Batiste ook bij zijn derde keus teleurgesteld worden, dan versterkt Emiliano Insúa de selectie. De negentienjarige verdediger van Liverpool kan niet worden weerhouden van deelname aan de Spelen, aangezien hij nog niet de leeftijd van 23 jaar heeft bereikt.

Trainer Bernd Schuster heeft aan de start van het nieuwe seizoen in de Primera División naast Heinze slechts de beschikking over twee centrale verdedigers, Pepe en Christoph Metzelder. De hoofdstedelingen maken dan ook dankbaar gebruik van het FIFA-reglement, dat voorziet dat een club het afstaan van een dispensatiespeler aan een nationaal team mag weigeren.

Zo lieten eerder al Bayern München (Martin Demichelis), Barcelona (Ronaldinho), AC Milan (Kaká), Schalke 04 (Rafinha) en Werder Bremen (Diego) weten hun spelers bij de club te willen houden in plaats van hen naar Peking te laten gaan.
Bezig met laden …