voetbalzone

Pelé hekelt Ronaldinho: 'In mijn carrière speelde ik een jaar lang gratis'

Daniel Cabot Kerkdijk07 jan 2011, 21:30
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2011, 21:30
Advertentie

Pelé is de soap rond de toekomst van Ronaldinho meer dan zat. De aanvallende middenvelder van AC Milan lijkt naar Brazilië terug te keren, maar onduidelijk is nog wie met de eer gaat strijken. Flamengo, Corinthians, Palmeiras en ex-werkgever Gremio de Porto Alegre strijden allen om zijn handtekening. De vraagprijs en de eisen van de technicus zelf staan een transfer nog altijd in de weg.

/

Volgens Pelé moet zijn landgenoot voor zijn gevoel kiezen. "Als hij daadwerkelijk van Gremio houdt, dan moet hij daar gratis gaan spelen", liet de beste Braziliaanse voetballer aller tijden vrijdagavond weten. "Hij hoeft zich geen zorgen meer te maken over zijn toekomst, niet? Dat is mijn mening." Ronaldinho (30) heeft een aflopend contract, maar beide partijen willen in januari al uit elkaar.

Pelé gaf aan dat hij in het verleden een seizoen lang voor niets heeft gespeeld, in 1974 bij Santos. "Ik ontving geen enkele vergoeding. Santos stond er financieel gezien slecht voor en ik gaf hen mijn salaris om de club te helpen. Ik ben niet te spreken over hoe de clubs met de situatie rond Ronaldinho omgaan. Daarnaast gaat hij spelen voor de club die het meeste biedt, en ook dat vind ik verkeerd."

Bezig met laden …