voetbalzone

Pelé kan na hand- en knieblessure nu niet keepen door longembolie

Erik van Dam12 okt 2010, 17:07
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2010, 17:07
Advertentie

Het zit Yohann Pelé het laatste jaar bepaald niet mee. De twee meter lange doelman van Toulouse staat zes maanden aan de kant door een longembolie. Dat meldt zijn club dinsdag via de officiële kanalen. Pelé (27) wordt al lange tijd geplaagd door kwalen van verschillende aard. Zo liep hij al een handblessure op en moest hij ook geruime tijd rusten met een kapotte knieband.

Vorig jaar zomer haalde Toulouse Pelé weg bij Le Mans, maar tussen november en februari moest de keeper al passen met fysieke klachten. Dit seizoen vervangt Matthieu Valverde hem onder de lat bij de Ligue 1-club. Extra treurig voor Pelé is dat Toulouse het buitengewoon goed doet, dit seizoen. De club had kortstondig de koppositie in handen en staat op het ogenblik vierde op de ranglijst.

Dinsdagochtend werd Pelé naar het ziekenhuis gebracht, om te kijken wat de oorzaak was achter zijn moeilijke ademhaling. Het bleek dat hij een longembolie heeft. In de zomer liep hij al een virus op dat die embolie kan veroorzaken, dus de herkomst lijkt inmiddels duidelijk. Pelé kan zeker niet zes maanden keepen, zo meldt TFC. Pelé ligt nog tot medio 2013 vast bij de club.

Bezig met laden …