voetbalzone

'Pelé moet zijn ochtendpillen misschien voor het slapen nemen'

Bart Kruyt14 mrt 2012, 07:10
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2012, 07:10
Advertentie

Diego Maradona kan het maar niet laten. Pelé zei onlangs in een interview met de website van de FIFA dat hij 'geboren was om te voetballen, zoals Beethoven geboren was om muziek te maken en Michelangelo om te schilderen'. Maradona kan alleen maar lachen om die opmerking en vraagt zich af of de legendarische Braziliaan soms de verkeerde medicijnen heeft geslikt.

/

Pelé en Maradona kunnen al jarenlang niet met elkaar door een deur. "Als Pelé zichzelf de Beethoven van het voetbal vindt, dan ben ik de Ron Wood, Keith Richards en Bono van het voetbal, want ik heb veel meer passie", zei Maradona. "Nee, ik heb nog nooit muziek van Beethoven gehoord op het veld. Steeds als Pelé de verkeerde medicijnen slikt, komt hij met een vreemd statement. Pelé moet zijn ochtendpillen misschien maar voor het slapen nemen, dan weet hij zeker dat hij de juiste medicijnen neemt. Sterker, misschien kan hij beter van dokter wisselen."

De coach van Al Wasl sprak ook over de schorsing van zeventien wedstrijden voor zijn keeper Majed Nasser, die Quique Sánchez Flores een klap gaf. "Toen Majed voor rust een bal wilde ophalen achter het doel, deed Quique alsof hij gek was", zei Maradona. "Daar begon het allemaal mee. Ik vind dat Quique ook schuldig is en gestraft moet worden. In de 35 jaar dat ik in de voetballerij zit, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Quique heeft een mooie loopbaan gehad, maar hij zit op hetzelfde niveau als de mensen die de evolutie in het voetbal voorkomen."

Het Spaanse Marca beweerde dat Maradona Nasser de opdracht had gegeven om Sánchez Flores een klap te geven. "Marca weet er helemaal niets van", vervolgde Maradona. "Hoe kunnen zij zoiets beweren, terwijl ze niet eens bij de wedstrijd aanwezig waren? Ik weet niet hoeveel de journalisten daar betaald krijgen, maar het is blijkbaar te veel. Er zijn een hoop stomme mensen op de wereld en veel van deze mensen werken bij Marca. Ik zal nooit meer met journalisten van deze krant praten."

Bezig met laden …