voetbalzone

Pellè in fraai rijtje met aanvallers van Chelsea en Bayern München

Peter Nusselder02 jul 2011, 15:02
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2011, 15:02
Advertentie

Parma heeft zaterdag goede zaken gedaan op de transfermarkt. De nummer elf van de Serie A van afgelopen seizoen maakte zaterdag melding van de komst van drie spelers, onder wie de van AZ overgenomen Graziano Pellè. Dit maakt de club uit Parma via de officiële website wereldkundig.

/

Naast Pellè nemen de Italianen Fabio Borini over van Chelsea, terwijl Nicola Sansone overkomt van Bayern München. Net als de voormalig AZ-speler zijn ook zijn twee toekomstige ploeggenoten aanvallers met de Italiaanse nationaliteit. Voor alle drie transfers gold overigens dat al enige tijd bekend was dat de spelers naar Parma zouden komen, maar de club brengt het nieuws zaterdag pas officieel naar buiten.

Italiaans jeugdinternational Borini kwam in de Premier League niet aan de bak en keert transfervrij terug naar zijn vaderland, nadat hij Bologna in 2007 verruilde voor the Blues. Het afgelopen half jaar werd hij al uitgeleend aan Swansea City. De negentienjarige Sansone verhuisde al op jonge leeftijd naar Duitsland en kwam daar in de jeugdopleiding van der Rekordmeister, maar een doorbraak bleef uit. Voor Sansone hoeft Parma evenmin een transfersom te betalen.

Bezig met laden …