voetbalzone

Pelle Clement kiest voor vertrek bij RKC en tekent transfervrij bij Sparta

Jeroen van Poppel06 mei 2023, 15:34
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2023, 15:34
Advertentie

Pelle Clement gaat RKC Waalwijk na een seizoen alweer verlaten. De 26-jarige middenvelder stapt transfervrij over naar Sparta Rotterdam, zo maken de Rotterdammers bekend via de officiële kanalen. Clement streek afgelopen zomer neer bij RKC, dat eveneens geen transfersom betaalde voor hem. Hij heeft bij Sparta een tweejarig contract getekend, met een cluboptie voor een extra seizoen.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta, is blij met de aanstaande komst van Clement. “Met zijn veelzijdigheid op het middenveld en opgedane ervaring in zowel de Eredivisie als de Championship versterken we onze selectie komend seizoen. Met inmiddels al meer dan tweehonderd wedstrijden in het betaald voetbal, met een goed aantal assists en zijn voetballende kwaliteiten zijn we blij dat we hem, ondanks concurrentie van andere clubs, vroegtijdig hebben kunnen overtuigen om de overstap te maken naar Het Kasteel komende zomer.”

Het vertrek van Clement naar Sparta is een aderlating voor RKC, waar de middenvelder onder scheidend trainer Joseph Oosting een onbetwiste basisspeler is. Clement miste alleen de allereerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen, toen hij nog niet speelgerechtigd was. Na dertig competitieduels staat hij op twee goals en twee assists voor RKC.

Die laatste assist gaf Clement vrijdagavond in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Volendam op Florian Jozefzoon, die daarmee kon tekenen voor het tweede Waalwijkse doelpunt. Dankzij de overwinning stijgt de Noord-Brabantse club naar plek acht in de Eredivisie, die aan het eind van de reguliere competitie recht geeft op deelname aan de play-offs om een Conference League-voorrondeticket. De nummer acht begint daarin tegen de nummer vijf, waar momenteel uitgerekend Sparta terug te vinden is.

Clement begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Ajax. Na slechts vier optredens in de hoofdmacht vertrok hij in 2017 naar het Engelse Reading, waar hij twee seizoenen speelde. Daarna keerde hij terug naar Nederland, om drieënhalf seizoen bij PEC Zwolle te gaan spelen. Na de degradatie vorig jaar kon Clement transfervrij overstappen naar RKC.

{disclaimer_update}

[stand:1]

Bezig met laden …