voetbalzone

‘Pellegrini bereikt akkoord over jaarsalaris van 5,7 miljoen in Premier League’

Dominic Mostert21 mei 2018, 19:45
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2018, 19:45
Advertentie

Manuel Pellegrini gaat aan de slag als trainer van West Ham United. De Chileense oefenmeester liet zaterdag zijn contract ontbinden bij Hebei China Fortune, waarna al direct werd gespeculeerd over een dienstverband bij West Ham. Volgens de Daily Mail zijn de laatste formaliteiten inmiddels bijna afgehandeld. Pellegrini en West Ham zijn akkoord over een contract ter waarde van 5,7 miljoen euro per jaar, inclusief bonussen.

Pellegrini wordt de opvolger van David Moyes, wiens kortlopende contract vorige week afliep. Naar verluidt stond Rafael Benítez bovenaan de verlanglijst van West Ham. De Spanjaard lijkt echter bij Newcastle United te blijven en dus schakelden the Hammers over op Pellegrini. Naar verluidt gaat hij voor drie seizoenen tekenen in Londen. Maandag voerde Pellegrini gesprekken met mede-eigenaar David Sullivan van West Ham.

Een van de eerste taken van Pellegrini wordt om een nieuwe hoofd scouting te zoeken, zo schrijft de Engelse krant. Tony Henry bekleedde die functie tot februari, toen hij werd ontslagen voor discriminerende opmerkingen over Afrikaanse voetballers. Een van de kandidaten om zijn plek over te nemen is Armando Husillos, die bij Málaga samenwerkte met Pellegrini voordat de trainer in 2013 naar Manchester City vertrok. Eduardo Macià van Leicester City zou ook een kandidaat zijn.

Pellegrini was sinds de zomer van 2016 de trainer van Hebei. Hij nam het stokje over van Li Tie en zat uiteindelijk 51 wedstrijden op de bank bij de club uit Langfang. Eerder werkte Pellegrini behalve voor Manchester City en Málaga ook voor onder meer Real Madrid en Villarreal.

Bezig met laden …