voetbalzone

Pellegrini springt in de bres: ‘Je moet niet één speler bekritiseren’

Gijs Freriks03 okt 2014, 20:45
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2014, 20:45
Advertentie

Manchester City lijkt zijn draai in de Premier League nog niet helemaal te hebben gevonden. In de eerste zes speelronden kwam het team van Manuel Pellegrini ‘slechts’ driemaal tot een overwinning, maar de manager zei vrijdag tijdens de persconferentie dat hij zich geen enkele zorgen maakt over de achterstand op koploper Chelsea.

voetbalzone

Dat verschil bedraagt inmiddels vijf punten en dat is volgens Pellegrini ‘niet goed’: “Maar we hebben momenteel één punt meer dan vorig jaar rond deze tijd en we zijn ook pas net begonnen. Het belangrijkste is om te blijven spelen zoals we tegen Hull City (2-4 winst, red.) voor de dag kwamen.”

Onder anderen Yaya Touré en Sergio Agüero moeten het in de pers ontgelden, maar Pellegrini verdedigt het tweetal: “Als we goed spelen, spelen de belangrijke spelers ook goed en als we als team slecht spelen, speelt het hele team slecht. Ik denk niet dat dit team op een of twee spelers leunt. Sergio is honderd procent fit, net als Yaya. Je moet niet één speler bekritiseren.”

“Sergio heeft vijf doelpunten gemaakt en we weten dat hij het in zich heeft om zo nog tien goals te maken. Ik vind niet dat hij nu niet in goeden doen is en ben ervan overtuigd dat hij dat deze week weer gaat laten zien”, aldus Pellegrini. Aanvoerder Vincent Kompany knikt: “Touré heeft altijd geweldig gespeeld en zal altijd belangrijk blijven. Om nou te zeggen dat hij niet goed speelt, dat gaat mij te ver.”

Bezig met laden …