voetbalzone

Pellegrini stookt vuurtje op: ‘Wij waren beter dan Manchester United’

Thijs Post15 mei 2016, 12:30
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2016, 12:30
Advertentie

Manchester City heeft plaatsing voor de Champions League in eigen hand. Als er zondag een punt gepakt wordt bij Swansea City eindigen the Citizens bij de bovenste vier. Stadsgenoot en aartsrivaal Manchester United wordt dan het kind van de rekening. Manager Manuel Pellegrini van Manchester City stookt het vuurtje nog een beetje op.

/

“Beide clubs hebben geweldige ploegen, maar in de laatste drie seizoenen hebben wij het beter gedaan dan Manchester United. Dat laten de resultaten zien. De punten, het aantal doelpunten, de manier waarop wij gespeeld hebben in de Premier League: wij waren beter dan Manchester United. Dat geeft mij veel tevredenheid, want ik weet wat het betekent voor de fans.”

“Ik wil alleen maar zeggen: vergelijk Manchester United met de andere teams. Hebben ze de titel gepakt? Hebben ze meer doelpunten gemaakt? Hebben ze het goed gedaan in de Champions League? Anderen mogen de resultaten analyseren. Heeft Manchester United het minder goed gedaan dan wij? Ja. Het is belangrijk om ieder jaar in de Champions League te spelen. Een grote club moet altijd in de Champions League spelen, er is een groot verschil met de Europa League.”

Bezig met laden …