Penalty en rode kaart leiden nederlaag Club Brugge in Genk in

Daniel Cabot Kerkdijk24 jan 2010, 21:33
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2010, 21:33

Werk aan de winkel voor Adrie Koster. Club Brugge had zondagavond een kater te verwerken na de zware 1-4 nederlaag tegen AA Gent in de bekercompetitie, maar ging ook tegen RC Genk onderuit. De ploeg van Frank Vercauteren speelde stukken beter dan haar Brugse opponent, en nam na rust definitief afstand: 2-0.

De eerste echte kans was na een klein half uur spelen voor de Bruggelingen. Nabil Dirar zette zich goed door en bereikte met het hoofd Ivan Perisic, die meteen uithaalde. Doelman László Köteles bracht redding met de voeten. Bij de rebound van Dorge Kouemaha hield Torben Joneleit de thuisploeg overeind. Verder kon de ploeg van Koster niet overtuigen. Zijn collega Vercauteren zag hoe acht corners en de inspanningen van Samuel Yeboah geen resultaat opleverden.

In de eerste minuut na de hervatting was het bijna raak voor Genk, maar Yeboah's puntertje stuitte op Stijn Stijnen. In de rebound kon Marvin Ogunjimi ook niet scoren. Na een uur spelen volgde een cruciaal moment. Ogunjimi kreeg tot tweemaal toe niet de bal langs Stijnen, en werd in zijn tweede poging gehinderd door Daan Van Gijseghem. De verdediger mocht onmiddellijk inrukken en Thomas Buffel schoot de Belgische Limburgers vanaf de stip op voorsprong: 1-0.

Negen minuten voor het einde zette Fabien Camus de 2-0 op het scorebord. Ogunjimi glipte na een pass van Buffel door de buitenspelval en bediende Camus op maat. De middenvelder klaarde de klus. Stijnen voorkwam daarna dat de actieve Yeboah zijn eerste doelpunt voor Genk maakte. Door de zege verkleint Genk het gat met de middenmoot, en blijft Club zes punten minder hebben dan Anderlecht.