voetbalzone

Pepe: 'Mourinho mis ik niet, onze trainingen zijn nu veel intenser'

Matthijs van Laar12 mrt 2015, 09:30
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2015, 09:30
Advertentie

Carlo Ancelotti zat tot 2015 stevig in het zadel bij Real Madrid, maar is zijn baan niet meer zo zeker als voorheen. Na de 3-4 thuisnederlaag tegen Schalke 04 van afgelopen dinsdag is de druk op de Italiaanse coach flink toegenomen en Marcaschrijft zelfs dat een debacle tegen Barcelona, op 22 maart, het einde van zijn dienstperiode in de Spaanse hoofdstad zou betekenen.

voetbalzone

Volgens verdediger Pepe is dat onzin. "Hij gaat gewoon door, daar bestaat geen twijfel over", zegt de Portugees in een interview met La COPE. "Carlo is een geweldige coach, die in korte tijd veel plezier heeft gebracht." De kritiek dat Ancelotti te 'soft' zou zijn voor zijn spelers, is volgens Pepe ook nergens op gebaseerd. "Nee, dat is zeker niet het geval. Kijk eens naar zijn carrière. Hij vraagt veel van zijn spelers."

Datzelfde gold voor José Mourinho, die in 2013 opstapte en werd opgevolgd door de huidige oefenmeester. "Ik mis Mourinho niet", zegt Pepe over zijn landgenoot. "Dat was een ander tijdperk en is nu voorbij. Onze trainingsessies onder Ancelotti zijn veel intenser en ik dank God dat ik onder zo'n coach mag spelen. Hij heeft me veel geholpen."

De centrale verdediger beaamt wel dat het spel van Real Madrid de laatste weken achteruit is gegaan. "Het lijkt erop dat we wat frisheid zijn kwijtgeraakt na de vakantie rond de feestdagen. We moeten ons beter concentreren", vindt Pepe. "Maar dat komt heus wel weer in orde, al moeten we niet denken dat het ons aan komt waaien omdat we over veel kwaliteit beschikken. We moeten bescheiden blijven en hard blijven werken."

Bezig met laden …