voetbalzone

Peperdure aankoop City in elftal van mislukkelingen: 'Ik zit er niet mee'

Matthijs van Laar12 jun 2015, 08:40
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2015, 08:40
Advertentie
voetbalzone

Eliaquim Mangala had zich iets anders voorgesteld van zijn eerste jaar bij Manchester City. De stopper kwam afgelopen zomer voor veertig miljoen euro van FC Porto, maar imponeerde nauwelijks en werd onlangs zelfs uitgeroepen tot een van grootste miskopen in de Premier League. Daar zit de Fransman echter niet mee, zo beweert hij in L'Equipe. "Mensen focussen zich op de transfersom."

Daardoor liggen de verwachtingen onevenredig hoog, stelt de 24-jarige international. "Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat ik het graag anders had gezien. Ik heb me dit jaar moeten aanpassen. Met name de eerste drie maanden waren in fysiek opzicht lastig. Het maakt in Engeland niet uit of je tegen de nummer één of nummer laatst speelt, de intensiteit is iedere wedstrijd even hoog."

Over het algemeen is de ex-speler van Standard Luik niet ontevreden. "Ik heb dertig wedstrijden gespeeld en er maar vier verloren. Dat is een behoorlijk positieve balans", aldus Mangala, die er niet mee zit dat hij in het 'slechtste elftal van het jaar' is opgenomen. "Leuk is anders, maar het kan me weinig schelen. Deze stukjes motiveren me nog meer. Nee, ik kan er echt niet mee zitten."

Bezig met laden …