voetbalzone

Peperdure aankoop United alweer geblesseerd: ‘De nieuwe Hargreaves!’

Erik van Dam09 mei 2015, 20:53
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2015, 20:53
Advertentie
voetbalzone

Luke Shaw trok vorig jaar zomer voor het indrukwekkende bedrag van 40,5 miljoen euro van Southampton naar Manchester United. Hij kwam binnen met een blessure en kon daardoor pas eind september zijn debuut maken voor zijn nieuwe club. Twee maanden geleden viel hij weer geblesseerd weg tegen Arsenal en miste hij opnieuw vier wedstrijden. Zaterdag was het opnieuw niet de dag van de linksback.

Louis van Gaal stelde hem in de basis op, maar na veertig minuten werd Shaw per brancard van het veld gedragen en vervangen door Jonny Evans. Hij had een elleboog tegen zijn hoofd gekregen van James McArthur en kon niet meer doorspelen. Hoewel hij er zelf weinig aan kon doen, werd Shaw meteen het mikpunt van spot op social media. Diverse voetbalfans pakten de situatie aan om Shaws blessuregevoeligheid én de steeds weer gevulde ziekenboeg van zijn club te onderstrepen.

“Jonny Evans is erin gekomen voor Luke Shaw: dat betekent dat David May (die in de zomer van 2003 al wegging bij de club, red.) de enige reserve is die Manchester United nog over heeft voor de verdediging”, werd er spottend aangegeven. Een ander gaf aan dat de blessure van Shaw wellicht geen ramp was. “Ik zeg het liever niet, maar als Shaw in de basis staat spelen wij gelijk of verliezen we. Ons winstpercentage ligt laag als hij meedoet, hoe het komt weet ik ook niet.”

Een derde fan tweette foto’s van mannen in bubbelplastic en gaf daarbij aan, dat de medische staf van United een nieuwe manier heeft ontwikkeld om Shaw blessurevrij te houden. “Luke Shaw zien we vandaag weer terug na een blessure… oh nee, toch niet”, liet een ander sarcastisch weten. “Ik zweer het, Shaw is echt de nieuwe Hargreaves!”, meent een teleurgestelde supporter zelfs. Tot slot pakte iemand de statistieken erbij, om te laten weten hoe weinig plezier Shaw en Manchester United eigenlijk aan elkaar beleefd hebben. “In de zeventien wedstrijden die hij in de basis begon, speelde hij maar acht keer echt negentig minuten mee.”

Bezig met laden …