voetbalzone

Peperdure zomeraankoop Liverpool twijfelt: '25 jaar is niet oud en niet jong'

Matthijs van Laar08 jun 2016, 16:24
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2016, 16:24
Advertentie
/

Christian Benteke mocht van Jürgen Klopp slechts acht keer opdraven in de basis en de spits maakt zich dan ook zorgen over zijn toekomst. De Belgisch international, die afgelopen zomer voor zo’n 45 miljoen euro overstapte van Aston Villa naar Liverpool, durft niet te zeggen of hij ook komend seizoen nog op Anfield speelt.

“Ik ben 25 jaar, dat is niet oud en niet jong, maar het is belangrijk om veel te spelen”, verklaarde hij tijdens een persconferentie in de aanloop naar het EK in Frankrijk. “Ik heb nog een contract bij Liverpool en wil graag blijven, als ik in de plannen van de coach voorkom. Als dat niet zo is, wordt het lastig. Na het EK ga ik daarover nadenken”, zegt Benteke.

De spits scoorde het afgelopen seizoen tien keer en heeft landgenoot Divock Origi en Daniel Sturridge voor zich in de pikorde. “Ik weet dat mijn prestaties wisselend zijn geweest en dat ik kritiek zou krijgen”, aldus Benteke. “Toen Klopp kwam, zag ik dat ik niet in zijn plannen voorkwam. Dat was frustrerend. We hebben meerdere discussies gehad. Ik respecteer en snap zijn beslissingen.”

Bezig met laden …