voetbalzone

Pepi ontvangt lof: ‘Ik vind hem daarin zelfs nog beter dan Giménez’

Wessel Antes01 jul 2023, 07:57
Laatst bijgewerkt: 01 jul 2023, 07:57
Advertentie

Voormalig PSV-trainer Hans Westerhof denkt dat de Eindhovenaren goede zaken hebben gedaan met het aantrekken van Ricardo Pepi. De 74-jarige Achterhoeker werkte in het afgelopen seizoen samen met de twintigjarige spits bij FC Groningen. Westerhof is onder de indruk van Pepi, die hij op bepaalde vlakken zelfs beter vindt dan Feyenoord-spits Santiago Giménez. Met name in de afronding heeft de spits uit de Verenigde Staten volgens Westerhof een streepje voor.

In gesprek met journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is Westerhof direct erg enthousiast over Pepi. “Het is een goede jongen. Als je kijkt hoeveel kansen hij heeft gehad en hoeveel goals hij heeft gemaakt, dan is dat indrukwekkend. Ik vind hem daarin zelfs nog beter dan Santiago Giménez.” Pepi stond in eerste instantie ook op het wensenlijstje van Feyenoord, maar de Rotterdammers vonden de vraagprijs van FC Augsburg te gortig. Daarnaast zou de nieuwe aanwinst van PSV een voorkeur hebben gehad voor een dienstverband in het Philips Stadion, daar Feyenoord met Giménez al een onbetwiste aanvalsleider in huis heeft.

Pepi kon niet voorkomen dat Groningen degradeerde, maar Westerhof is blij dat de spits voor de Eredivisie behouden blijft. “Hij wilde heel graag in Nederland blijven en de mentaliteit hier bevalt hem uitstekend. Ricardo wilde hogerop en dat was na zijn seizoen bij FC Groningen niet zo moeilijk. In Nederland gaat het dan al snel om Ajax, PSV en Feyenoord en ik denk dat hij bij PSV uitstekend past. Om daar te slagen, moet hij zich als aanspeelpunt wel echt verbeteren. Daar hebben we vorig jaar ook over gesproken, dat hij zich daarop moet focussen als het gaat om dingen die nog beter moeten.”

Er is veel kritiek op het prijskaartje dat aan Pepi hangt, maar Westerhof begrijpt dat PSV diep in de buidel heeft getast. “Hij heeft het nodige laten zien in Groningen. Buiten het veld? Prima kerel, goeie mentaliteit en er zit een goeie kop op, zoals ze dat zeggen. Ik denk dat het bij PSV prima kan gaan werken.” Volgens Elfrink betaalt PSV zo’n acht miljoen euro aan Augsburg voor de diensten van Pepi. Dat bedrag kan door middel van bonussen met twee miljoen euro oplopen. De Duitsers zouden daarnaast een flink doorverkooppercentage hebben bedongen, waardoor ze het grootste deel van de uitgegeven transfersom in januari 2022 (kwam voor zestien miljoen euro van FC Dallas) kunnen terugverdienen.

Bezig met laden …